Milstolpar

1956 – född i Oscars fs, Stockholm, därav Djurgårdare.
1957 – flyttar till Hökarängen, söder om Söder. Hädanefter också Hammarbyare.
1964 – flyttar till Snättringevägen, Snättringe, Huddinge. Börjar i andra klass på Snättringeskolan. Umgås fortfarande med tre av mina klasskompisar som jag då fick.
1969 – börjar på ”mamma Birgits nybörjarkurs” i orientering. Och inget blev sig likt. Håller på än, till slut kanske jag lär mig det. Snättringe SK blev en viktig del av livet.
1972 – startar klubbtidningen SNÄTTRINGE-Skubbaren tillsammans med Roger Pyddoke, en annan klasskamrat som nu slutat med orientering. Gillar fortfarande att skriva. Klassresa till Paris! Att han vågade, magister Allgulin!
1974 – första utlandsresan på egen hand. Med tre jämnåriga på en veckas charter till Benidorm, Spanien. Att jag fick för mina föräldrar…
1976 – gymnasieingenjör el/tele. Rycker in i lumpen. Lär mig skjuta och träffa kamrater. Fast jag vägrade skjuta på pappfigurer föreställande människor. Förstående kapten lät mig slippa. Hamnade hos en annan kapten, den koleriske kn Larsson. Han lärde mig att jobba på kontor och att samarbeta. Fick toppbetyg av honom!
1977 – läser programmering på ADB-linjen (jo, det fanns datorer redan då!).
1978 – blir postiljon. Ogillas av omgivningen. Söker ett jobb på Ellemtel. Får det inte.
1979 – börjar på Ellemtel (EUA) i alla fall. Blev erbjuden ett annat jobb. Jobbar med ett nordiskt datanät. Högsta hastigheten i nätet var 9,6 kbit/s. Jo, det är säkert! Idag har jag 10000  ggr snabbare anslutning hemma.
1980 – flyttar hemifrån, till en 2:a på Sågstuvägen, Visättra, Huddinge. Det var inte så lätt att hitta bostäder då heller.
1982 – springer Stockholm Maraton, i rekordvärme. 3:43:40.
1983 – åker till Skottlands 6-dagars i orientering. Sol i två veckor, aldrig hänt sa lokalbefolkningen. Träffar sex irländska flickor. Blir kär, i Irland.
1984 – flyttar till nybyggd HSB-lägenhet på Sjödalsvägen i Huddinge.
1985 – börjar på Televerket i Farsta. Åker till Skottland igen, med ett större gäng. Normalt väder denna gång. Regn två veckor.
1986 – flyttar ihop med Christina i Högdalen. Jobbar i speakergruppen på Tiomila för första gången.
1987 – flyttar tillbaka till Sjödalsvägen igen. Bra försök i alla fall! Börjar på Ericsson vid Telefonplan.
1988 – säljer lägenheten och flyttar till det nybyggda kollektivhuset Fullersta Backe på Kyrkängsbacken i Huddinge. Oförglömliga 10 år följde.
1989 – var på mitt första orienterings-VM. I Västergötland. Som åskådare och hejaklack för klubbens förste, och hittills ende, VM-löpare (på seniornivå). Orla. Som tävlade för Irland.
1990 – flyttar till Warrington i England. Utlandsjobb för Ericsson, som startar ett testcenter för AXE-provning för den engelska marknaden.
1991 – hittar en efterträdare till mitt jobb. Flyttar till Brighton och blir projektledare för verifieringen av världsomspännande telenät som Ericsson sålt till BT.
1993 – flyttar hem igen till kollektivhuset resp. Ericsson, där jag fortsätter med projektledning.
1998 – flyttar till Dublin, Irland. Ericsson flyttar systemprovning från Stockholm dit. Tar semester efter några veckor och reser med Orla till Nepal och vandrar. Går ner 13 kg, prima form.
1999 – flyttar hem till Sverige igen. Blir stadsbo, köper tvåa på Torbjörn Klockares gata i Vasastan, Stockholm. Börjar i individuell gestaltterapi. Lyckokast.
2000 – går nybörjarkurs i yoga, åker på yogafestival. Träffar en vacker yogalärare som heter May. Ännu ett lyckokast. Slutar på Ericsson till julen.
2001 – börjar som managementkonsult inom TOC/Critical Chain, först som anställd på Velocity Management Group i Lund, sedan som egenföretagare. Avslutar ett-årig grundutbildning i gestaltterapi i grupp.
2002 – Debut på Vasaloppet. Startar i stort sett sist i hela startfältet. Stor respekt för sträckan, tar det mycket lugnt. 9:36:31 i bra före. Första resan till Indien, en vecka på ashram och en vecka i Mamallapuram. Träffar av en slump (?) Stephen Nesaraj, som driver ett barnhem. Lite om det HÄR.
2003 – May och jag köper timmerhus i Saltarö på Värmdö. Tar taxikort.
2004 – avslutar en tre-årig utbildning till samtalsterapeut på HumaNova. Terapiformen kallas psykosyntes. Besöker Indien på nytt, i samband med Mays 50-årsdag.
2005 – Blir klar med examensuppsatsen. Framsidan på vårt hus.Flyttar till Strömstad, eftersom Viktor (Mays son f-96) bodde där. Åker på Idefjordens SK:s klubbträning efter en knapp vecka. ”Bra, då har vi en till”, säger Göran O. Syftar på Gränsjakten, som skulle arrangeras kommande år. Visade sig att han menade en till huvudfunktionär!
2006 – firar 50 år med festhelg på Daftö Resort.
2007 – väljs till kassör i ISK. Klubben blir tilldelad SM i orientering 2009, tillsammans med grannklubben Kvillebyn i Tanum. Jobbar i övrigt som samtalsterapeut, lärarvikarie och så småningom på fritids.
2009 – med och arrangerar SM i orientering. Går på uppstartsmöte (återstart) för Miljöpartiet i Strömstad. Går hem som ordförande i interimsstyrelse. Börjar köra taxi i Strömstad.
2010 – MP tar 3 av 39 mandat i kommunfullmäktige i valet. Väljs till 2:e vice ordförande i Miljö- och byggnämnden.
2012 – Strömstad och Tanum tilldelas VM i orientering 2016!
2013 – Vasaloppet igen, Öppet Spår. Perfekta skidor, bra före. 8:31:48. Viktigast av allt: åker ifrån ungdomarna från taxi. Utses till teknikchef för VM.
2014 – MP får ytterligare ett mandat i valet och bildar majoritet med C, FP och KD. Jag väljs till ordförande i Miljö- och byggnämnden. IMG_0331 Studiebesök på WOC 2014 i Italien. Viktor lämnar boet, flyttar till Uddevalla för studier.
2015 – Är för 30:e året i rad (och troligen för sista gången) med i speakergruppen på Tiomila. VM-organisationen arrangerar världscupstävlingar i Lysekil och Munkedal, som för-VM. Studiebesök på WOC 2015 i Skottland.
2016 – Viktor tar studenten. VM i orientering i Strömstad-Tanum den 20-27 augusti (publiktävlingarna höll på en dag till). Kan inte annat än sammanfattas som en stor succé. Genombrott för orientering i svensk television.

2017 – Viktor berättar i slutet av året att han flyttar till Stockholm.

2018 – Val igen. Ska det bli en tredje (och sista) mandatperiod i fullmäktige för mig?

2020 – Orienterings-SM igen! Denna gång bara långdistans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s